Bijniervermoeidheid

Bijniervermoeidheid

23.02.2024

Bijniervermoeidheid - Vermoeidheid van de bijnieren

Bijniervermoeidheid (langdurige vermoeidheid met uitputting van bijnierhormonen) komt vaak voor na perioden van chronische stress, angst en paniekaanvallen en lijkt de laatste jaren vrijwel epidemische proporties te hebben aangenomen. De allopathische geneeskunde weigert echter bijniervermoeidheid te diagnosticeren (waarschijnlijk omdat er geen remedie voor de aandoening bestaat), waardoor patiënten zich hulpeloos en hopeloos voelen. Adrenaline, noradrenaline en cortisol (verhoogd bij chronische stress) onttrekken magnesium aan het lichaam. Stress veroorzaakt overmatige uitscheiding van magnesium in de urine.

Bij dierproeven veroorzaakte magnesiumtekort angst en verstoorde het de HPA-as (de as die de afgifte van stresshormonen regelt). In plaats van magnesiumsuppletie werd echter een behandeling met medicatie onderzocht. Klinisch onderzoek is nodig om het effect van magnesiumgebruik op bijniervermoeidheid te onderzoeken, omdat er momenteel zeer weinig behandelingsopties beschikbaar zijn.

Magnesium draagt bij tot vermindering van vermoeidheid en uitputting

Dosering: dokter Dean raadt 50-375 mg hoog opneembaar ReMag aan. Begin met een lagere dosis en verhoog deze geleidelijk afhankelijk van uw tolerantie.Terug naar artikeloverzicht