Wie is Carolyn Dean?

Wie is Carolyn Dean?

03.02.2024

Carolyn Dean MD ND is een arts met meer dan 5 decennia praktijkervaring. Ze is auteur van meer dan 50 boeken, waaronder de bestseller The Magnesium Miracle* en andere bekende titels zoals IBS for Dummies, Hormone Balance en Death by Modern Medicine. Ook heeft ze meer dan 110 werken gepubliceerd via Kindle. Haar focus op magnesium leverde haar in 2012 een prijs op van de Heart Rhythm Society in het Verenigd Koninkrijk voor "Outstanding Medical Contribution to Cardiac Rhythm Management".

Dokter Carolyn Dean begon haar veelzijdige medische loopbaan bijna 50 jaar geleden met onderzoek naar voedingsstoffen, homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen tijdens haar studie aan de Dalhousie Medical School in Toronto, Canada.

Na haar afstuderen heeft dokter Dean haar toepassing van alternatieve geneeswijzen gecombineerd met de klassieke geneeskunde en werd daarmee een van de eerste artsen in de functionele geneeskunde in Canada. Als gecertificeerd diëtiste en voedingsdeskundige, natuurgeneeskundige en beoefenaar van de Chinese kruidengeneeskunde paste ze deze technieken toe in haar privépraktijk en in haar latere werk in Canada, de Verenigde Staten en in de internationale gemeenschappen waarin ze rondreisde en lezingen aan gaf.

Baanbrekend boek over magnesium: The Magnesium Miracle®

In 2004 werd dokter Dean bekend als de auteur van het baanbrekende en bestverkopende boek over magnesiumsuppletie, The Magnesium Miracle®. The Magnesium Miracle® is uitgegroeid tot de meest geciteerde publicatie over magnesium door zowel artsen als consumenten. Het boek biedt inzicht in de rol en en toepassing van magnesium op het gebied van wellness en in de behandeling van magnesiumtekorten met behulp van supplementen.

RnA ReSet®

In 2014 lanceerde dokter Dean RnA ReSet®, waarmee zij haar geïntegreerde aanpak naar gepatenteerde, unieke producten bracht als aanvulling op een gezonde levensstijl en een gevarieerd en evenwichtig dieet. Hierbij werd zij aangespoord door haar eigen behoefte aan een goed opneembare vorm van magnesium, in aanvulling op andere complete formules.

Innovatief voedingssupplement: ReMag® Liquid Magnesium

Een van de populairste producten van RnA ReSet is ReMag Liquid Magnesium (vloeibaar magnesium). Dit product is ontworpen om magnesium in de puurste en meest effectieve vorm aan het lichaam te leveren, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een goede manier om dit belangrijke mineraal aan te vullen. ReMag is hoog opneembaar en licht verteerbaar, waardoor het de optimale manier is om uw magnesiuminname te verhogen.

Link dr. Carolyn Dean

De bijdrage van dokter Dean is niet beperkt tot haar eigen formules, maar is zowel interdisciplinair als praktisch. In haar boeken, e-boeken, seminars, blogs, webinars, YouTube-kanalen en professionele samenwerkingen informeert ze consumenten over wat zij kunnen doen om een gezonde levensstijl op te bouwen.

Voor veel mensen die hebben geprofiteerd van haar onvermoeibare toewijding aan het delen van feitelijke, wetenschappelijk gevalideerde gezondheidsinformatie, is dokter Dean een heldin en haar tijd ver vooruit. Ze had de vooruitziende blik om het gevaar van suiker en bewerkte voedingsmiddelen al in de jaren '80 te erkennen, toen niemand anders hierover sprak en wetenschappelijk onderzoek haar standpunt nog niet had overgenomen. Sindsdien begeleidt ze haar patiënten bij het verbeteren van hun voedingspatroon door suiker en bewerkte voedingsmiddelen te vervangen door verse, seizoensgebonden, lokale voedingsmiddelen van hoge kwaliteit. Tegenwoordig gaat ze door met waar ze toen mee is begonnen: ze pleit voor een combinatie van levensstijl, voeding en supplementen met traditionele gezondheids- en herstelstrategieën voor mensen die op zoek zijn naar optimaal welzijn en een lang en gezond leven.

Dokter Dean is bekend van:Wilt u meer weten over RnA ReSet-producten? Klik hier.Terug naar artikeloverzicht